Zihnigasten #15 – Dr.Sid Lukkassen

Zihni Ozdil en Sid Lukkassen spreken via een online verbinding over nazisme, de Nederlandse verkiezingen, Arabische filosofen en XTC.

Zij spreken hier een uur lang over wat ‘privilege’ is en over de betekenis van de verkiezingsuitslag van 17 maart 2021. De middenpartijen zijn op cultureel en identitair vlak steeds linkser geworden. Ondertussen gaat het in de bubbel van klein links vooral over woke activisme, terwijl de achterban meer met sociaal-economische vraagstukken bezig is.

© Sid Lukkassen & Zhini Özdil

Nederland drijft uiteen en ook voor immigranten stemmers is het niet meer duidelijk wat een stem op links hen nu precies oplevert. “De kans is nul dat mensen uit macho culturen gaan stemmen op feministen met blauw haar.” aldus Sid. Tegelijk spreekt Zihni Özdil over Willem van Oranje en de watergeuzen als de ISIS en Taliban uit de Nederlandse geschiedenis.

Het is ook gewoon een heel menselijk gesprek, wat een meer genuanceerd beeld van beiden geeft dan wat doorgaans door de media wordt gemenstrueerd.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Neef Jansen
2 jaren geleden

ISIS en Taliban zijn zwaar door islam gestoorde psychopaten die verkrachten en mensen de kop afsnijden, en dit omdat dat moet van Allah, dat godje van de islam.