Prikbord nr 782

Indien staatssecretaris Broekers-Knol een voorbeeld zou zijn van het gebrek aan daadkracht van (voormalige) parlementariërs, dan zullen de sancties voor asielleugens en illegaal verblijf nog lang op zich laten wachten.

De luchtfietsers van het Europese Parlement doen precies het tegenovergestelde met hun eis dat reeds in 2030 de CO-2 uitstoot van de EU-landen met liefst 60% moet zijn gereduceerd. Niet alleen is onduidelijk hoe dit kan en wie dit gaat betalen, maar vooral wat de rest van de wereld intussen doet en wat dan het effect is van dit ‘daadkrachtige’ besluit.

Gewone burger

Volgens een Telegraaf-lezer is de kritiek op de koning niet terecht, want iedereen maakt wel eens een fout. Maar ‘gewone burgers’ lezen anderen niet de les in allerlei (kerst)toespraken en moeten hun gedrag verantwoorden zonder rugdekking door de premier.

Het nieuwe normaal

Zijn leugens over het koningshuis het nieuwe normaal? Naar verluidt wisten de premier en de RVD niet wat er in de agenda van de koning stond en waren ze verrast door diens ‘onvoorziene’ vakantie. Gezien de tijdige informatie die de beheerder en piloten van het regeringsvliegtuig, de managers op de vliegvelden van vertrek en van aankomst, alsmede de beveiligers moeten hebben gehad, is het volstrekt ongeloofwaardig dat de regering van niets wist. Doch zie: de premier beweert vervolgens alsnog dat hij het wel wist, dus alleen het kabinet niet? Het wordt onvermijdelijk dat er een grondige herziening plaatsvindt van de rol van het koningshuis en alle privileges.

Horeca

De horeca moet geen 2 – neen, 4 ! – weken dicht, zonder de korte termijn verplichtingen te kunnen nakomen of voorraden te reduceren. Waarom zijn 2 weken niet genoeg om conclusies te trekken en waar blijven de cijfers over oorzaken van de nieuwe besmettingen? Waaruit blijkt dat het bezoeken van de horeca meer besmettingen oplevert dan thuis bij elkaar komen? En wat gaat of moet de horeca over 4 weken dan anders doen dan nu? Sterker nog, als men had willen bewijzen dat de horeca ‘schuldig’ is, dan had deze maatregel juist niet tegelijk met andere maatregelen ingevoerd moeten worden. Want straks is een verandering (verbetering) niet te koppelen aan een bedrijfstak die nu op een schandalige manier wordt benadeeld zonder enig bewijs dat de bestaande maatregelen – voorgeschreven door het kabinet! – niet werkten. In Duitsland is de horeca gewoon open met de vereiste maatregelen, terwijl men daar ic-bedden ‘over’ heeft. Terecht dat de horeca naar de rechter stapte; helaas zonder resultaat.

Huis-, tuin- en keukenvraagjes

Als dagelijkse krantlezer blijf ik telkens met enkele vraagjes zitten, die journalisten kennelijk negeren, zoals:

Waarom moet een mondkapje ook over de neus worden gedragen, terwijl dit de belangrijkste reden is om het helemaal niet te dragen en juist in de elleboog te (moeten) niezen, wat even gevaarlijk is als in het mondkapje?

Moet Jesse Klaver niet van de kieslijst worden geschrapt wegens het kopen van stemmen, zelfs als hij dit met belastinggeld doet?

Waarom schrijven journalisten hun in plaats van hen, en bloederig in plaats van bloedig, vluchtelingen in plaats van illegale immigranten en milieudrammers in plaats van milieumaffia?

Waarom menen politici en OM nog steeds dat de wijkagent iets tegen de (jeugd)criminaliteit kan doen; kijken ze niet naar Opsporing Verzocht? En waarom hebben we een onzichtbare minister voor (medische) zorg, die niet in staat is de beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers te controleren; is een staatssecretaris minder ‘competent’?

Ionisatie

Als straks blijkt dat het kabinet allang wist dat het ioniseren van binnenlucht in hoge mate bijdraagt aan de bestrijding van aerosolbesmettingen, wie moeten er dan opstappen? Want dit raakt aan zorg, onderwijs, horeca, binnenlandse zaken (openbare gebouwen), openbaar vervoer, cultuur, vliegveldhallen, Justitie (gevangenissen, rechtbanken) etc.

Linkse bolwerken

Annemarie van Gaal (Tel. 26/10) meent kennelijk dat de bestuurders van grote steden zoals Amsterdam ‘zomaar’ laagopgeleide inwoners willen aantrekken met sociale huurwoningen. Naast allerlei faciliteiten voor illegalen, moslims, krakers, demonstranten en werklozen. Helaas hebben ze wellicht politieke redenen om hun linkse bolwerken uit te breiden; het levert immers stemmen op van onwetende kiezers en studenten die nog geloven in linkse sprookjes, alsmede het vertrek van de middenklasse uit de stad. Voorts grotere geldstromen uit Den Haag, dubieuze geldstromen en subsidies binnen de gemeentelijke financiën en meer politie-agenten. Waar dit toe kan leiden is ondermeer te lezen in het boek ‘De verkwanseling van Nederland’.

Me too

Ik heb even geaarzeld het toe te geven, maar me too kijkt met aandacht en soms ergernis naar de vrouwelijke kenmerken van sommige ambitieuze tv-persoonlijkheden, Hollywood-sterren/-echtgenotes, sporters, jetset-dames, bestuurders (als mijn haar maar goed zit) en artiesten. De kennelijke schaamteloosheid en (strakke) kleding doen vermoeden dat het allemaal deel uitmaakt van hun imago, maar dat is soms slecht voor mijn bloeddruk. Graag een beetje rekening houden met kijkers die nog niet immuun zijn voor wat in Zuid-Duitsland en Oostenrijk normaal is, doch hier de aandacht afleidt van de andere kwaliteiten voor zover aanwezig. Of is dat juist de bedoeling?

Moskou

Wie meent dat Moskou in verlegenheid is gebracht door de onthullingen over moordaanslagen door de staat, vergist zich. Juist de herkenbaarheid van de werkmethode resp. gifsoort zorgt ervoor dat de dreiging vanuit het Kremlin voelbaar is, ook in het buitenland. In Rusland – dat een geschiedenis heeft van 100 jaar terreur, marteling en moord tegen de eigen bevolking – kijkt men niet op een dode meer of minder. Zeker niet als het een ‘vijand van de staat’ betreft, net zoals hier.

Slaapstoring

Momenteel liggen tienduizenden mensen wakker van de Corona-crisis en de gevolgen, kennelijk zonder een advies uit de Tweede Wereldoorlog te kennen. Gestresste piloten met een slaapprobleem moesten ‘schaapjes tellen’, maar beter nog: geconcentreerd luisteren naar hun (diepe) ademhaling. Dit blokkeert iedere onrustige gedachte.

Waarschuwing

Wie de ‘geschiedenis’ (cookies e.d.) in zijn computer wist via de browser, kan zich afvragen welk belang de provider hierbij heeft. Een controle via de Windows-functie ‘Internetopties’ levert namelijk een reeks van niet-gewiste items op. Ook een hotmail-account (= outlook.com) levert regelmatig storing op, indien niet alle opgedrongen functies worden geaccepteerd. Zelfs de functie ‘Wachtwoord verifiëren/vervangen’ – waarbij het account reeds is geblokkeerd – werkt dan niet. Overigens blokkeren  andere providers hun website al, indien bepaalde (nieuwe) vragen niet worden beantwoord. Een vorm van chantage bij het verkrijgen van privé-gegevens die niet past bij de slechte beveiliging of de normale privacy.

Windenergie

Wie zijn eigenlijk de mede-eigenaars van de windmolens in de Wieringermeer, waaraan de Staat naar verluidt voor 660 miljoen heeft meebetaald? De gemeente Hollandse Kroon of de aandeelhouders van Vattenfall? In het laatste geval is er maar een conclusie mogelijk: minister Wiebes is volstrekt incompetent of corrupt. 


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties