De ezel en de zoveelste steen

Wie herinnert zich nog de toetreding van het frauderende Griekenland in 2000 tot de Eurozone? De Grieken logen jarenlang alle economische statistieken bij elkaar en deden staatsschulden ‘verdwijnen’ van hun balans met de hulp van internationale banken in ingenieuze swaps.

Hun bedrog was algemeen bekend maar socialistische politici wilden Athene er coûte que coûte bij hebben ‘omdat het zo goed zou zijn voor het communisme de democratie in het land’. De fantast minister Zalm zalfde over ‘de geweldige, indrukwekkende Griekse besparingen’ en, uiteraard, de al even goede bedoelingen. En, zowaar, in 2000 stemde Nederland, deels uit kruideniersoverwegingen, voor toetreding van deze zakkenrollers natie, zelfs Wilders gaf er zijn stem aan…  Tien jaar later was Athene failliet en Zalm presteerde het te liegen dat ‘met de kennis van nu dit niet gebeurd was’.

De ellende begon al een decennium eerder met de Franse, globalistische, insistentie op de rampzalige Euro, op voorwaarde van strenge toelatingseisen waaraan de Fransen in feite zelf niet of nauwelijks hebben voldaan door de jaren heen. Ook Duitse manipulatie van de herwaardering van de nationale goudvoorraad om de eigen balans ten onrechte te verfraaien liepen stuk op de Bundesbank, maar dat was inmiddels al lang niet meer de eerste barst in de Euro. Nederland was uiteraard roomser dan de Paus en bleef, zoals ook met Italië, insisteren op strenge toelatingseisen voor de Eurozone. Frits Bolkestein fulmineerde toen, met recht, tegen toelating van Italië tot de Eurozone, maar de Brusselse ezel stootte zich kansloos aan de tweede steen.

Ook toen ging het slappe Den Haag door de knieën omdat de Italianen ‘toezeggingen’ deden over hervormingen van de economie waar wij anno 2020 nog steeds op zitten te wachten. Ook België zat destijds in die economische bezemwagen en de Bundesbank concludeerde dat slechts enkele landen wèl aan de toelatingseisen voor de Eurozone voldeden. Ook toen speelden de Europese socialisten hun funeste rol met het verhaal dat in Italië de Lega Nord het voor het zeggen zou krijgen bij afwijzing van hun verzoek tot toetreding. Pure manipulatie door het globalisme van Jean Monet, van de aasgieren in Parijs en van Macron, het grootste gevaar voor onze economie en onze soevereiniteit. De recente k..smoes van Brussel om onze broodnodige reserves weg te sluizen naar Frankrijk, Italië en de andere bekende verdachten, was dat die landen zich zo in de ‘corona schulden’ gestoken zouden hebben, een aperte leugen! Stuk voor stuk zaten zij al véél eerder te potverteren onder de 0% rente paraplu van de Italiaanse president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi.

Dat een slappeling als Pinokkio ons steeds verder in de armen van het globalisme drijft lijkt in Nederland maar niet door te willen dringen maar, gelooft u mij, het is een eenrichtingsweg naar de derde wereld.  De ellende zet in na de jaarwisseling als Italië noodgedwongen in de sporen van Griekenland gaat treden. Kunt u zich nog herinneren hoe private houders van Griekse staatsschulden een geweldig oor aangenaaid kregen toen zij in 2011 liefst 50% van hun vorderingen op deze maffia-staat zagen verdampen? Covid-19 is het salonsocialistische doekje voor het bloeden om al deze flessentrekkerij te maskeren. De enige reden dat de zeepbel niet meteen uiteenspat is dat Macron zijn onscrupuleuze zetbazin Christine Lagarde bij de ECB in Frankfurt heeft binnengebracht om de kunstmatige 0% rente tarieven in stand te houden, zodat hij en zijn mediterrane maatjes de noord Europese staatskassen en pensioenkassen verder kunnen plunderen.  Nogmaals, Macron is de grootste bedreiging voor ons, want nu gaat hij proberen om alle zuid Europese schulden in één grote Europese pot samen te voegen met noord Europese staatsschulden, om ons vervolgens te grazen te nemen voor zijn tientallen jaren van potverteren. Leve de integratie, en Pinokkio kan niet wachten om daar zijn bijdrage aan te leveren.  Om een herhaling van Griekenland te voorkomen is het evident noodzakelijk dat wij de afgelopen aderlating op jaarlijkse basis herhalen onder de chantage van een economische ramp als wij Macron’s spelletje niet meespelen. Nederland heeft al genoeg eigen problemen en de bedragen der oplopende schulden overtreffen de schade van 2008, dus wat wij te allen tijde moeten vermijden is Macron’s integratie, één schuldenpot, één pensioenpot, één bankenunie, één munt, één Franse minister van financiën en één grote kapitaalmarkt voor Europese staatsschuld. Het is het socialistische nirvana van de eenrichtingsweg naar de bodem waarin wij ‘solidair’ moeten zijn (luister naar de idioten van D’66) met de charlatans die niet alleen mogen verzuipen maar die ons per se moeten meetrekken naar de bodem.

De Nederlandse kiezer is zo’n ontzettend zacht ei dat hij zich wéér laat bedotten door de flauwekul van ‘verdere Europese integratie’ die alles zal oplossen. Het gaat de Brusselse kliek erom zo snel mogelijk onze soevereiniteit te slopen om hun vettige handjes permanent in onze zakken te kunnen steken dus onze meer en meer onbetrouwbare Mark Rutte heeft er daarom ook een ideologisch belang bij om de Covid-19 paniek zo lang mogelijk voort te laten duren zodat zijn Brusselse vriendjes hun louche plannen kunnen doorzetten.  Mocht dit u aan het denken zetten, er is een uitgang uit deze race naar de socialistische bodem en die heet Nexit.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r
3 jaren geleden

Inderdaad is de gemiddelde Nederlandse kiezer een enorm zacht ei. Hij vergeet in het stemhokje zo gemakkelijk alles wat er gebeurd is in de afgelopen vier jaar. Een enkel incidentje met een Turkse minister die het land toch niet in mag in Rotterdam is bv. voor hele volksstammen al genoeg om toch maar niet op de P.V.V. maar op de V.V.D. te stemmen. De opiniepeilingen mogen, zeker na de rampzalige Eurotop van afgelopen zomer, die HET moment was voor Rutte om nu eindelijk eens het (inmiddels verpatste!) vetorecht te benutten, zo op het eerste gezicht in die zin verbazen, dat de niet-kartelpartijen niet veel meer zetels krijgen, maar bedacht moet toch ook worden dat, naast het hoge, voormelde zachte eieren-gehalte van dit volk, er ook nog eens de afgelopen decennia zeer velen gestemd hebben met de voeten en het land dus, zo vrees ik, voorgoed verlaten hebben, waardoor het aantal virtuele P.V.V.- en F.v.D.-zetels veel lager uitvalt dan het geval zou zijn geweest wanneer deze in de steek laters het vaderland getrouwe gebleven zouden zijn.

Ravian
3 jaren geleden
Antwoord aan  r

Vertrekken voelt inderdaad als capituleren, maar je kunt je onderhand ook eens afvragen of de gemiddelde Nederlander het voor hen vechten nog wel waard is.
Ze zijn enerzijds inderdaad het slachtoffer van grootschalige linkse indoctrinatie en manipulatie, maar anderzijds zijn ze ook het slachtoffer van hun eigen arrogantie, gemakzucht, en egoïsme.
Ze willen de waarheid namelijk ook simpelweg niet erkennen, omdat het met het banksaldo nog goed gaat, en de immigranten ellende zich toch buiten de eigen wijk afspeelt.
Het zal hun tijd wel duren, en na hen de zondvloed.
Ik voel geen rancune tegen hen die besloten hebben de strijd elders voort te zetten, ik voel enkel rancune tegen de salonsocialistische elite die dit land naar de afgrond jaagt, enkel om er zelf beter van te worden, en later op de puinhopen van de westerse beschaving hun ellendige ideologie te kunnen installeren.
Dat is ook de hoofdmotivatie om niet te vertrekken; de hoop het verantwoordelijke zooitje nog eens voor een tribunaal te krijgen, en daarna toe te mogen kijken hoe deze criminelen hangen te spartelen.

Jan Altena
3 jaren geleden

Ik geloof dat 1 ezel meer verstand heeft dan de hele coaltie!
En ja, “nexit”.

Hein
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jan Altena

En dan het Nederlandse volk!

Ravian
3 jaren geleden

Mooi stukje Ronald, spijkers en koppen.
En het magische woord is inderdaad “nexit”.