Waarom Johan Derksen kapot moet…

Nederland staat in brand om een grapje dat Johan Derksen maakte. Het ging over Zwarte Piet en de rapper Akwasi. Grapjes over Zwarte Pieten en zwarte mensen worden vaker gemaakt.

Afb: Wikipedia

Maar nu, ineens, heet het racismeMojo, de concertorganisatie die een blues festival voor Johan Derksen regelt, gaat zich nu in het openbaar afvragen of ze nog wel verder willen met iemand die zulke grapjes maakt, adverteerders trekken zich terug bij het veelbeken tv programma Veronica Inside, het Oranje team weigert verslaggevers van VI te woord te staan, NRC columnisten wrijven zich in hun handen nu Derksen misschien van de buis moet, de hoofdsponsor van het programma, TOTO, ziet zich genoodzaakt met een officiële verklaring te komen, enzovoort. En dat alles vanwege een actie van een klein clubje extreemlinkse gekkies dat een gerichte mailactie heeft uitgevoerd in de richting van wat reclamebureau’s.

Alle ballen op Derksen.

Maar waarom nu juist hij?

Dat is omdat Johan Derksen vertegenwoordigt waar extreem links het meeste hekel aan heeft. Het Archie Bunker type. De man van middelbare leeftijd die over alles en nog wat een mening heeft en gelijk uit de heup schiet. Soms raak. Soms mis, maar altijd net even sneller dan je verwacht. Daarom zijn dat soort mannen altijd populair. Ze verdiepen zich meestal nooit bijzonder in de kwestie, maar weten wel altijd gelijk tot de kern te komen en hun tegenstanders sprakeloos achter te laten. Trump is ook zo’n man. In Nederland hadden we vroeger Rijk de Gooyer. De een kan erom lachen. De ander kan er woedend om worden. Het is altijd bal rondom dat soort mannen. En altijd zijn ze uitgesproken niet politiek correct.

De grootste bek wint

In het hysterische racisme klimaat waarin we ons nu bevinden, is er voor dat soort mannen geen plaats. Want die brengen alles terug tot de cafépraat waar het in wezen natuurlijk vaak om gaat. En op dat niveau wordt alles vloeibaar, relatief en vaak grappig. Degene met de grootste bek wint. Dat wil extreem links niet.

Extreem links heeft de macht over genomen van de media en bepaalt daarmee de toon. Die toon is er een van opperste verontwaardiging over het verschrikkelijke onrecht dat zwarten wordt aangedaan. Ook al is daar geen enkel bewijs voor. Elke grap, elke café opmerking is nu racisme, en de boven ons gestelden volgen slaafs.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Ongehoord Nederland.
Wordt hier lid van ON!


Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

***t Is te gek voor woorden dat een paar door-gesnoven zwarten bijna héél Nederland in een houtgreep hebben/houden. Daar moet snel een eind aan komen c.q. gemaakt worden.***
Aldus de heer Karton.

De betekenis van bovenstaande zin laat niets te wensen over en de waarheid in inherent.

Waarom ik alweer in de pen klim, is omdat de zin van de heer Karton exact aangeeft dat de Nederlandse burger ” beeft” van angst.
Ook U weet toch dat de Nederlandse burger de laatste veertig (40) jaar als opgejaagd wild is behandeld?
EEN woord, dat kan worden uitgelegd dat tegen immigratie en/of moslims is, werd onmiddellijk door links opgevat als ” discriminatie of rasisme ” én werd aan de juridische galg gehangen door het openbaar ministerie en mogelijk vervolgd.
Het waanzinnige proces tegen de heer Geert Wilders (PVV) is nóg niet afgelopen.

Wijlen Prof dr. Bob Smalhout, schreef als ” aanhef” ( 2-okt.2010) boven zijn column, ” Onder de terreur van politieke correctheid”. Op 4 november 2006, schreef hij boven zijn column,” De Wraak der Onwetenden”, OP 25 oktober 2014 plaatste hij een aanhef boven zijn column”,” De tirannie van zinloze regels”. OP 2 augustus 2008, schreef hij boven zijn column:” OVERHEIDSTERREUR”,
Alle columns hadden de portée van onderdrukking door de overheid en dat hij vond dat waarom: ” wij nog steeds niet in opstand komen tegen de vaak “**immorele praktijken van onze overheid**.
De Nederlandse burger is dus ” gehersenspoeld” en angst aangejaagd opdat hij zijn mond maar zal houden.,
Nu de kwestie ” zwarte Piet en de opstand der zwarten” tegen de slavernij én als gevolg er een soort ” beeldenstorm” aan de gang is, zien we dus hoe mentaal ziek velen zijn.
Een schrale troost is, dat de “opstand der burgers” niet nieuw is en de analyse die gemaakt is blijkt dus als uitkomst ook niet nieuw te zijn. , Smalhout schreef 14 april 2000, dat er in Nederland tweeënhalf miljoen mensen een psychische storing hebben en dat Dr Lyle Rossiters in zijn boek ” The Liberal Mind”, dat de links denkenden met hun markante en irrationele overtuigingen, een psychologische storing hebben.
En, daaraan is niets te doen. Het grote probleem is dus dat er geen goede politieke leiding is en dat door overbevolking de “uitwassen” het ** geweld der onwetenden** steeds vaker zullen ” tegen komen”. Want:” Er blijkt geen kennis te zijn ter zake ” demografische diversiteit” en de natuurwetten onverbiddelijk zijn als die worden genegeerd.
Eigenlijk moeten we dus schrijven;” De lafheid van/in de politiek ( politici) is ziek makend” en maatschappelijk ontwrichtend.

Neef Jansen
2 jaren geleden

In de VS worden allemaal standbeelden van vermeende slavenhandelaars besmeurd en omver getrokken, van o.a. George Washington en Abraham Lincoln. In evenwel Seatle staat een standbeeld van Vladimir Lenin, waar niets mee aan de hand is. Het zegt iets over die internationale beweging ineens, die zo verontwaardigd is enkel omdat de politie z’n werk doet. George Floyd was een crimineel die o.a. bij een woningoverval een zwangere vrouw een pistool op de buik heeft gezet. Hij had een drugsverleden, hart- en vaatziekten, hij werd betrapt op het inwisselen van vals geld, hij verzette zich hevig tijdens zijn arrestatie. Ondertussen is er vanwege het protest voor vele miljoenen euro’s schade aangericht, er zijn mensen vermoord, gewond geraakt en voor het leven getraumatiseerd. Het is net alsof vanwege dat fake-incident wereldwijd een criminele, vandalistische en moordlustige bende is geactiveerd. En datzelfde tuig lijkt er op uit om een of andere totalitaire dictatuur in te stellen. De vrijheid van meningsuiting is dan het eerst dat moet sneuvelen, te beginnen met iemand als Johan Derksen. Binnenkort durft niemand meer wat te zeggen, en staan we op grote pleinen te massaschreeuwen dat de grote leider, pakweg Angela Merkel, een groot heil is voor de mensheid.

karton
2 jaren geleden

t Is te gek voor woorden dat een paar door-gesnoven zwarten bijna héél Nederland in een houtgreep hebben/houden. Daar moet snel een eind aan komen c.q. gemaakt worden.