Nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

De Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg wordt de nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), bevestigen bronnen in Den Haag. Hij volgt Dick Schoof op, die sinds 2013 op deze plek zit maar later deze maand begint als directeur van de inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD. Het kabinet moet nog akkoord gaan, maar Aalbersberg is vooralsnog de enige gegadigde. Er hebben zich geen andere kandidaten gemeld voor de functie. Dat meldt de website van de NOS vandaag.

Afb: Pxhere

De aanstelling van Aalbersberg zou, als het kabinet daar een akkoord aan geeft tenminste, een blunder van formaat zijn en berust hopelijk op een megalomane vergissing. De Amsterdamse chef geeft leiding aan de politie in een stad die bepaald niet onbesproken is als het om terrorismegevaar gaat. Zo hebben wij de kwestie rond Saaida a-T. nog vers op het netvlies en ook van ‘Directeur diversiteit’ Fatima Elatik a raison van maar liefst 12.000 euro per maand.  De bijdragen van deze laatste kwamen echter niet verder dan dat een hoofddoek bij het korps wellicht ‘meer allochtonen aantrekt’ om bij de politie te komen werken en Saaida a-T. wordt inmiddels vervolgd op grond van vermoedens van fraude. Als deze magere ‘successen’ een voorbode zijn van wat Aalbersberg in kennis en kunde op de mat zal brengen als NCTV, dan zijn de restanten van wat ooit ons land was eveneens af te waarderen tot nul. Overigens is het getal nul, het rekenkundige ‘niets’, één van de bekendste, wellicht enige, bijdragen van de Arabische wereld -en dus van de islam- aan de wetenschap. Amsterdam vormt daarop dus geen uitzondering.

Gelet op de toenemende terreurdreiging in Nederland en Europa, is het noodzakelijk te beschikken over een NCTV die zonder bewezen affectie voor religie, laat staan de uitwassen daarvan, bereid is op te treden waar dat nodig is zonder vooringenomenheid. Een organisator van geldverslindende iftars (een soort islamitisch Paasfeest) die onder de indruk is geraakt van een moslima met malle ideeën over uniformen met neutrale uitstraling, moet niet worden aangesteld in die functie, maar op de radar verschijnen van die nieuwe NCTV.

Zoals altijd in dit soort gevallen, gaat het weer niet om kwaliteit maar om het lidmaatschap van, of voorkeur voor, de juiste partij. Dat de veiligheid van de burgers in dit land daarvan afhankelijk is geworden, is een veeg teken. Wij krijgen helemaal geen nieuwe Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid: we krijgen meer coördinatie in het terrorisme en een toenemende onveiligheid.

Tot we het ècht zat zijn natuurlijk…

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SouthernComfort
5 jaren geleden

Heel veel Arabische wijsheid is ontleend aan – om maar niet te zeggen gestolen van – de Soemerische (blanke) beschaving.

Alle hoogdravende claims uit de Arabische wereld zijn dan ook gebaseerd op kennis en ontwikkeling die niet zelf verkregen is.

Johan
5 jaren geleden

Ergens in het artikel wordt vermeld, dat het getal nul een arabische uitvinding zou zijn.
Helaas. Zelfs deze bewering is onjuist.
Zelfs het getal nul was geen bijdrage van de islam. Het getal nul komt oorspronkelijk uit India en is door de moslims als ´oorlogsbuit´ meegenomen naar het Westen.

SouthernComfort
5 jaren geleden

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/11/amsterdamse-korpschef-aalbersberg-normaliseert-de-handgranaatdreiging/

Volgens onze nationale beschuitlul is het vrij normaal dat er overal handgranaten in Amsterdam liggen: de prijs van dit explosief is namelijk vrij laag volgens onze zangkoordinator. Nog even en de lijken stapelen op in Amsterdam. Als we het aan Jaap, onze nationale wegkijker van terrorisme vragen, komt dat omdat de prijzen van munitie gedaald zijn. Slaap rustig verder, Jaap waakt over uw veiligheid.

SouthernComfort
5 jaren geleden

Zie wat een ‘failed city’ Amsterdam geworden is onder politiechefjes van dit kaliber. En zo’n non valeur met policor aspiraties moet coördinator worden? Het is weer een lachertje, aspirant- terroristen zullen in hun nopjes zijn.

Nationaal Coördinator Terrorisme Bevordering. Na alle strapatsen met onder meer top-zakkenvuller/islamiseerder Fatimah Elatik komt Japie boy beslist in aanmerking.

charlef
5 jaren geleden

Je zou ook kunnen zeggen dat het Halsema gelukt is om deze incompetente man te lozen. Maar het heeft een boemerang effect. Amsterdam heeft een probleem minder, Nederland een probleem erbij en dus heeft Amsterdam nog steeds een probleem.