Zorgen over oplopende wachttijden asielprocedure

VluchtelingenWerk Nederland liet in een tweet weten zich zorgen te maken over de oplopende wachttijden voor een asielprocedure. “Maar ook daarna hebben vluchtelingen te maken met een opeenstapeling van wachttijden en moeten zij eindeloos nummertjes trekken. Dit is slecht voor de integratie”, aldus VluchtelingenWerk.

Oorspronkelijke afbeelding: Pixabay

De organisatie heeft daarom een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. Ondanks “de sterke afname van de asielaanvragen” ziet VluchtelingenWerk volgens het artikel op haar website “dat asielzoekers nu 20 weken moeten wachten voor hun procedure begint. Bovendien staat deze achterstand niet op zichzelf. VluchtelingenWerk wijst op een opeenstapeling van wachttijden bij de verschillende overheidsdiensten en waarschuwt voor belemmering en vertraging van zowel terugkeer als de integratie.”[i]

Volgens het artikel op de website moeten en willen vluchtelingen die naar Nederland komen snel aan de slag met het leren van de taal en het zoeken naar werk. Ik vrees dat ik dan hier en daar de nodige signalen gemist heb, want dergelijke aspiraties van ‘willen’ heb ik slechts weinig – tot in het geheel niet – kunnen bespeuren in de berichtgeving rond migratieproblematiek. Wat we wel veel kunnen lezen, en dan hoofdzakelijk in de alternatieve – en slechts summier tot zeker níet in de grote mainstream media, is gedetailleerde berichtgeving over overlast, overtredingen, misdrijven, waaronder zedendelicten, bedreiging van azc-personeel en ambtenaren en meer van al dat fraais. Om nog maar te zwijgen van de recente golf aan steekincidenten in zowel binnen- als buitenland, die steevast zonder uitzondering terug te voeren zijn op migranten. Ja, het is echt een verrijking van onze westerse cultuur gebleken, al die migranten uit al die verschillende landen en culturen. Leg dat maar eens uit aan het nog immer toenemende aantal nabestaanden van het nog immer toenemende aantal slachtoffers van migrantengeweld.

Zoals twitteraar @widtvoet schreef:

“We importeren momenteel oorlog, agressie, armoede, haat en onverdraagzaamheid in Europa op een historisch gezien ongekende schaal.

Vraag is niet óf dit onze relatief vrije, veilige en welvarende samenlevingen op gaat breken, maar wanneer.

En we staan erbij en kijken ernaar”.

Vooral dat laatste is een treffende observatie. Het oeverloze gekonkel in Brussel heeft tot dusver tot nog geen enkel tastbaar resultaat geleid qua maatregelen om de doorlopende toestroom van migranten in te dammen. De in Marokko gelegen Spaanse enclaves Ceuta en Melilla worden met de regelmaat van de klok bestormd door hordes Afrikanen die op die wijze vaste Europese grond onder de voeten krijgen en nog steeds wagen talloze, met Afrikanen afgeladen rubberboten de oversteek over de Middellandse Zee richting Europa, daarbij geassisteerd door schepen van NGO’s als Artsen zonder Grenzen. De enige EU-lidstaten – de Visegrad-landen – die wèl maatregelen tegen de migrantenstroom nemen, kunnen sancties vanuit de EU tegemoet zien, terwijl gebleken is dat juist díe landen niet geteisterd worden door migrantengeweld. Simpelweg, omdat die landen geen migranten toelaten vanuit bijvoorbeeld Afrika of Midden-Oosten.

Ik maak me geen zorgen over oplopende wachttijden bij een asielprocedure. Wie werkelijk een asielprocedure nodig heeft, zal dat moeten accepteren. Ik maak me meer zorgen over de organisatie Vluchtelingenwerk Nederland en haar aanhang, en welke agenda deze organisatie erop nahoudt. Er is al lang en breed aangetoond – de goeden niet te na gesproken, dat spreekt vanzelf – dat de multiculturele samenleving is mislukt, dat de integratie is mislukt, dat de arbeidsparticipatie van migranten is mislukt en dat een groot aantal zogenaamde ‘vluchtelingen’ tijdens hun verblijf in het gastland dat hen opvangt, gewoon met vakantie of op familiebezoek gaan naar hun vaderland. Dan weet je dat de kluit gewoon weer belazerd wordt en vanwege de subsidies die VluchtelingenWerk Nederland ontvangt, onder meer van een groot aantal gemeenten, betalen u en ik daar ook nog eens voor. En daar blijft het niet bij, want het COA is ook een enorme geldverslinder die zichzelf slechts kan bedruipen door de onvrijwillige donaties van belastingplichtigen.

Ook de nog immer overheersende opvatting dat Europa in het algemeen en de EU in het bijzonder ‘iets’ moet doen aan de vluchtelingenproblematiek in de wereld, is bijzonder misplaatst. Europa is niet verantwoordelijk te houden voor de hedendaagse problemen in Afrika, Azië of welk ander continent dan ook. Het is in sommige kringen maar al te makkelijk om die problematiek af te wentelen op het vroegere westerse kolonialisme en imperialisme: een aantoonbaar feit is dat de meeste landen, die na een imperialistische overheersing onafhankelijk zijn geworden, er in de afgelopen twee á drie generaties volstrekt niet in zijn geslaagd om iets van een fatsoenlijk functionerende samenleving op te bouwen; alle westerse steun in geld dan wel in natura ten spijt. Ontwikkelingshulp is een bodemloze put gebleken en de resultaten ervan zijn ronduit bedroevend. Zelfs landen die vroeger floreerden, glijden onder de huidige regimes in hoog tempo af naar failed states. Dat Europa dan de morele plicht zou hebben om migranten op te vangen, is een gotspe.

De mainstream media en de asielindustrie blijven echter maar doorzemelen over asielzoekers en vluchtelingen in plaats van asieleisers en gelukszoekers. Uw meningsvorming wordt al gemasseerd door de woordkeuze in de media. Ik wil dan ook graag verwijzen naar een stelling die ik enige tijd geleden op de sociale media heb geponeerd en sedertdien regelmatig heb herhaald, waarvan ik over de formulering ervan goed heb nagedacht om deze niet voor tweeërlei uitleg vatbaar te laten zijn:

Elke vluchteling, die verder reist dan het eerste het beste veilige land dat hem kan opvangen, is op het moment dat hij dat doet niet langer een vluchteling.

—————————————–

[i] https://www.vluchtelingenwerk.nl/nieuws/zorgen-over-wachttijden-asielprocedure

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SouthernComfort
5 jaren geleden

@Pieter:

Je bent knettergek dat je zoiets aanbiedt. Ze zijn dom, ze zijn lui, ze zijn onbetrouwbaar, ongeschoold en ze spreken de taal niet. Voorts klagen ze altijd, stelen en verkrachten als ze de kans krijgen, en zijn nooit te beroerd om tips over je bedrijf door te spelen aan kersverse criminele bendes met een verdacht kleurtje.

Met dergelijke acties richt je je bedrijf te gronde en speel je in op de door links gepropageerde gelijkheidswaan. Dat dat bedrog is toont de migrant zelf aan, want bij gelijkheid was hij nooit geëmigreerd, want hadden zijn soortgenoten zelf een welvarende samenleving opgebouwd.

Pieter
5 jaren geleden

Als mens word ik soms uitgelachen, vooral door mn vrouw en kinderen.
Als werkgever ben ik dit jaar al 2x honend uitgelachen door asielzoekers die mijn loonbod, ca. € 300,00 boven minimumloon (!!!) veel en veel te laag vonden. Als ik nou eens de helft zwart betaalde en het Social Amt het verschil bijlegde, wilden de heren er nog eens over nadenken. Let op: dit gaat over een in Duitsland gevestigd bedrijf met ongeschoold werk. ( de kenner van de duitse kijk op Ausbildung, Gezellenbrief en Meistertitel weet dan hoe genereus dit aanbod was )