Prikbord nr 696

De regering zou zonder druk 1,4 miljard hebben weggegeven aan de multinationals. De tv-uitzending gaf daarover een ongeloofwaardig beeld dat moest bevestigen dat er inderdaad geen aanwijzing is voor druk.

Bij Shell weten ze zelfs niet hoe ze Rutte kunnen bereiken en ook Hans de Boer kwam met een volstrekt onbewezen argument. Geen reden dus voor de regering om alsnog overstag te gaan ondanks 12 jaar ‘onderhandelen’ zonder een telefoontje naar Rutte of de VVD of de minister van Financiën. Met wie hebben ze dan wel gesproken?

Het blijft wonderlijk welke afwegingen een rol spelen bij het functioneren als belastingparadijs, het steunen van de ECB en Griekenland, het aantrekken van EU-instituten en internationale gerechtshoven, het deelnemen aan het IMF en het redden van banken en verzekeraars. Indien de woekerpolissen als oplichting worden aangemerkt, dan zou de Staat nog vele straffen en miljarden aan compensatie moet opleggen. Benieuwd wanneer de eerste rechtszaak plaatsvindt tegen de Staat, omdat het drugsbeleid tot verslaving heeft geleid, net als het rook- en drankbeleid. Naar verluidt zijn zelfs ambtenaren betrokken bij de Urker drugssmokkel.

Regeerakkoord

In het regeerakkoord zullen ongetwijfeld afspraken zijn gemaakt over de gewenste aanpak van een strenger asielbeleid, want zo kon het niet langer. Doch zoals te verwachten was, gaat de CU dwars liggen over Syriërs die bij (gedwongen) terugkeer uiteraard niet met open armen worden ontvangen. Afgezien nog van de dan mislukte ‘gezinshereniging’.

Als een regeringsfractie zelf kan bepalen of het ergens ‘veilig’ is, dus niet of het er goed toeven is, dan kan het regeerakkoord meteen de prullenbak in. Want in 90% van de wereld is het – zonder tot de elites te behoren – niet aantrekkelijk om te wonen.

Het kabinet doet er verstandig aan om in ieder geval de status tijdig op te zeggen, zodat alleen de bed-bad-brood-regeling overblijft. En dan kan later worden bepaald wanneer de gedwongen uitzetting aanvangt. Benieuwd hoeveel ‘Syriërs’ daar helemaal niet vandaan komen, zoals een ‘minderjarige’ vluchteling in Duitsland achteraf niet uit Afghanistan (of Iran), maar uit Griekenland kwam, waar hij een moord pleegde zonder dat zijn werkelijke leeftijd – ruim 30 jaar – en nationaliteit werden ontdekt. Na korte tijd werd hij daar het land uitgezet en meldde zich vervolgens in Duitsland als asielzoeker, waar hij een meisje verkrachtte en wurgde.

Vertrouwen

Hoeveel vertrouwen is nog gerechtvaardigd in de EU en in het bijzonder de ECB als deze laatste weigert zich te laten controleren. Het feit dat iets ‘vertrouwelijk’ wordt geacht, wil niet zeggen dat dit dan ook moet worden weggehouden voor controle door daartoe bevoegde organen. Dat de ECB inmiddels veel te verbergen heeft is duidelijk, doch zeker geen reden voor blind vertrouwen, Integendeel…

De financiële verplichtingen zijn nu al een molensteen om de nek van de noordelijke EU-landen, zodat ze nauwelijks in staat zijn de EU te verlaten zonder een gigantische afkoopsom. Intussen proberen bepaalde landen – waaronder Frankrijk – nieuwe Europese fondsen te krijgen voor als hun staatsfinanciën ‘tegenvallen’ zoals al jarenlang het geval is.  Uiteraard niet bedoeld als leningen; alsof er nog niet genoeg leergeld is betaald met Griekenland waarvoor het wel ‘leningen’  waren. Althans volgens de gekke Henkies in Den Haag en Berlijn.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties