Trump had toch gelijk: ernstige rellen in Zweden

Inmiddels maakt de internationale pers flink slagzij nadat zij de Amerikaanse president Trump op de hak namen na een toespraak waarin hij refereerde aan de allochtonenproblematiek in Zweden. De opmerkingen werden uitgelegd als ‘nepnieuws’; ditmaal notabene van de president van de USA. Trump moet geweten hebben dat hij er nooit ver naast kon zitten: in Zweden is het inmiddels vrijwel iedere avond raak.

Trump kon er niet ver naast zitten… Afb: scr. Expressen.se

Slechts enkele uren nadat de Zweedse premier de Amerikaanse president kapittelde voor het in verband brengen van het geweld in Zweden met de massale migratie, ging het in de buitenwijk Rinkeby aan de oostzijde van Stockholm ook weer helemaal mis. Dat meldt de Zweedse nieuwswebsite Expressen. De onlusten begonnen omstreeks 20:30 uur op het metrostation in Rinkeby. Daar werd een allochtone man gearresteerd vanwege de mishandeling en beroving van een passagier en persfotograaf Dagens Nyheter werd aangevallen door een groep van ongeveer 15 allochtonen. Hij werd geraakt met stevige trappen tegen het hoofd en het lichaam, waardoor hij de rest van de nacht in het ziekenhuis doorbracht.

“Ik ben wel vaker getuige geweest van onlusten” aldus een freelance journalist, “maar dit ziet eruit als oorlogsgebied”. De onthutsende scenes in Rinkeby, waar ruim 60% van de inwoners van  allochtone origine is, geven wat meer beeld bij de opmerkingen van Trump in Florida. Trump liet in zijn toespraak weinig heel van het Zweedse immigratiebeleid: “Zij hebben inmiddels problemen die niemand daar ooit voor mogelijk had gehouden”, doelend op de massa-immigratie in Zweden. Slechts een week daarvoor had de Zweedse staatsomroep ‘Zweden Radio’ een item uitgezonden dat er helemaal geen ‘No-Go zones’ in het land waren. In september vorig jaar echter, bleek ook dat 80% van de Zweedse agenten weleens nadenkt over een andere baan, vanwege het toenemende geweld en de gevaren.

Volgens de Zweedse politieofficier Peter Larsson is “het geweld tegen ons bij de politie, ambulances en brandweer veel erger geworden. Dan hebben we het over stenen gooien, geweld, brandstichtingen. Het is echt veel erger geworden de laatste jaren”.

Met dank aan: M. Campert.

U kunt hieronder opnames van de rellen zien:

 

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties