Minder Marokkanen bij politie?

De onlangs wegens ‘minder Marokkanen’ uitspraken veroordeelde Geert Wilders, blijkt te zijn beveiligd door onder andere Marokkaanse beveiligers die meer met criminaliteit en jihadisme op leken te hebben. Er werken inmiddels een paar Marokkanen minder bij de dienst beveiliging. Drie op precies te zijn: minder, minder, minder.

De verantwoordelijk Minister Blok (een soort ‘oppas’ functie sinds twee eerdere ministers roemloos afgingen) houdt het erop dat er niets aan de hand is en beweert dat hij er ‘bovenop’ zit. Dat bestaat niet. De betrokken beveiliger Faris K.  is al weer op vrije voeten en kan dus naar hartelust zijn kompanen informeren of getuigen beïnvloeden en zo verder onderzoek frustreren. Het werk wat deze Faris K. deed, namelijk vooraf de omgeving verkennen en in kaart brengen, was bij uitstek geschikt om cruciale informatie door te spelen aan mogelijke aanslagplegers. Er is dus juist heel veel aan de hand en van dat alles deugt vrijwel niets.

Beeld van veiligheid in Nederland. Afb: wikipedia

Volgens premier Rutte zijn er geen aanwijzingen dat dit iets met terrorisme te maken heeft. “Dit zijn allemaal gevallen van financiële malversaties”, daarmee doelend op de criminele activiteiten van de ontslagen agente bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). De premier vergeet doelbewust dat criminaliteit vooraf gaat aan jihadisme en soms ook samen. Voor een beetje ‘knallen onder Allah’s hoede’ is namelijk ook geld nodig en de twee al eerder (in 2015) bij de dienst ontslagen Marokkaanse broers wasten de criminele pecunia met miljoenen tegelijk wit. Ook blijft hij het antwoord schuldig hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat deze agenten door de screening zijn gekomen en hoe het komt dat het hier ook weer allochtonen betreft. Het zijn namelijk bepaald niet de eerste allochtone agenten die de handen allerminst schoon blijken te hebben. Bovendien was de hele familie van deze broers El M. naar het schijnt werkzaam in duistere zaken, hetgeen bij de ‘screening’ hoe dan ook moet zijn opgevallen. Waarom kwamen de broers wel door de screening, wie fiatteerde dat en hoe is dat gedocumenteerd? En wie zijn er nog meer met eenzelfde fiat van die groep doorgekomen en op welke posten zitten die nu?

De dienst zelf, evenals de betrokken hogere ambtenaren en bewindslieden blijven volhouden dat de screening destijds ‘op orde’ was. Dat staat toch in schril contrast met de kennelijke noodzaak om nu weer opnieuw te gaan ‘screenen’. Al te veel waarde moeten wij aan dergelijke geruststellende woorden dan ook maar niet hechten. Wilders doet er voorlopig wijs aan zijn neus zo weinig mogelijk in het openbaar te laten zien. Laten we overigens een geldachtenexperiment doen: wie hebben daar het meeste belang bij in deze fase van de verkiezingsstrijd? (en Wilders zelf kunt u afstrepen: die heeft alle belang bij bevolkingsoplopen zoals in Spijkenisse en daarnaast is in leven blijven een eerste voorwaarde voor deelname aan de verkiezingen)

De dienst DBB is dus gewoon een ordinaire puinhoop, zoals het hele ministerie van V&J. Twee leidinggevenden bij de dienst hebben het veld al moeten ruimen vanwege gebrek aan kwaliteiten, maar komen binnen de politie moeiteloos weer aan een prachtige baan, zo blijkt.

Het blijft dus voorlopig ook nog wel een tijdje een puinhoop, nu men niet in staat blijkt slecht functionerende leidinggevende medewerkers gewoon op straat te zetten, zoals overal elders gebruikelijk.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
7 jaren geleden

Helaas is ook bij politie en justitie is de polycor en de multiculti het leidende gedachtengoed. Waanzin ten top.