Plannen Trump-regering online

De nieuwe VS-regering van President Donald Trump is van plan om het bestrijden van de (radicale) islam topprioriteit te geven in het beleid. De republikeinse Trump belooft op de website van het Witte Huis om “de geciviliseerde wereld te verenigen tegen islamitisch terrorisme en het compleet van de aardbodem te vagen”.

Trump

Donald Trump op weg naar de inauguratie. Afb: youtube scr.

Om de nederlaag en vernietiging van het terrorisme uit naam van de islam vorm te geven, wil de regering-Trump zonodig agressieve militaire operaties op touw zetten en de financiële fondsen waar deze groepen uit putten lamleggen. Ook zal de vergaarde informatie door de Amerikaanse inlichtingendiensten breder worden gedeeld. Alhoewel dat zo op het oog niet veel afwijkt van Obama’s voornemens, lijkt het menens te zijn bij Trump die al veel langer hamert op een keiharde aanpak van terroristen en de islamitische landen die hen steunen.

In het recente verleden argumenteerde Obama vooral dat hij niet wilde dat door Amerikaans geweld ter plaatse, de radicalen kansen kregen om te rekruteren onder de bevolking. Naar oordeel van Obama moesten zelfs onwelgevallige uitspraken vermeden worden, want ‘That’s how they recruit’. Een politiek-correcte terminologie zou, aldus Obama, velen kunnen weerhouden om ook de wapens op te nemen voor meer geweld in de Arabische regio. Het lijkt erop dat Trump daar net even wat anders over denkt.

In de gepubliceerde voornemens staat eveneens te lezen dat de toenadering tot Rusland serieus is: “Wij zijn verheugd wanneer oude vijanden vrienden worden en wanneer oude vrienden nieuwe medestanders worden” aldus de website van het Witte Huis. In het statement wordt verder gewag gemaakt van de in zijn rede uitgesproken voornemens dat “handelsakkoorden uitsluitend worden gesloten wanneer de Amerikaanse burgers daarvan zullen kunnen profiteren”.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties