Batavieren

De Batavieren stellen zich voor:


De laatste Podcasts:

NO 81:

Batavieren Boeken #5: Wereld op een Keerpunt
Macro-econoom Frits Bosch schreef samen met o.a. Paul Cliteur, Jan van de Beek en Sid Lukkassen aan een alomvattend werk over de problemen van onze tijd. Frits Bosch biedt een verfrissende, kalme en ernstige benadering van de nadere toekomst.

Bestel hier het boek: http://www.uitgeverijaspekt.nl/bestel…

Presentatie: Wim van den Bergh


No: 80

Rico Brouwer over het sleepnetreferendum

Met Rico Brouwer bespreken we de ontwikkelingen inzake het sleepwetreferendum. Thema’s zijn de implicaties van het sleepnet, privacy en de DNA databank.

Presentatie: Wim van den Bergh


No: 79

Yernasgate“, besproken op locatie met Dr. Sid Lukkassen en Ton Nijhof. Presentatie: Jurriaan Mulder en Wim van den Bergh


No: 78

Dr. Geerten Waling: De gemeente als trots.
In deze aflevering bespreken we het nieuwste boek van Geerten Waling en Wim Voermans. We schuiven aan bij Geerten, die eerder in onze uitzendingen kwam, om de rijke geschiedenis en meerwaarde van de Nederlandse gemeenten uit te lichten en aan te wijzen wat nu mis gaat. Presentatie: Jurriaan Mulder
Koop het boek hier: https://www.bol.com/nl/p/gemeente-in-…


No: 77

Dave Ensberg-Kleijkers: Bezielde Beschaving.

Met Dave Ensberg-Kleijkers bespreken wij zijn debuut: Bezielde Beschaving. Het is deels een autobiografie van iemand die op een jonge leeftijd al veel verlies en tegenslag heeft meegemaakt. Deels is het een werk over maatschappelijke zaken, van iemand die ondanks tegenslag zich tot de jongste onderwijsbestuurder van Nederland heeft gewerkt. Dave pleit voor verbinding en het vieren van de verschillen, zonder mee te gaan in het modieuze gebruik van deze idealen. Koop het boek hier: http://www.uitgeverijaspekt.nl/bestel… Vergeet niet mee te doen aan onze winactie! Presentatie: Jurriaan Mulder.